Що робити, щоб зуби були здоровими?

07.02.2022
Чисті рівні та білі зуби є гарною ознакою доглянутої людини. Неприємний запах із рота навпаки відштовхує людей. Як правильно доглядати за зубами та підтримувати їх чистоту та здоров'я протягом багатьох років? Що треба робити, щоби зуби був

Чисті рівні та білі зуби є гарною ознакою доглянутої людини. Неприємний запах із рота навпаки відштовхує людей. Як правильно доглядати за зубами та підтримувати їх чистоту та здоров'я протягом багатьох років? Що робити, щоб зуби були здоровими? Цими питаннями задаються багато людей незалежно від статі та віку. У цій статті ми докладно розглянемо основні правила догляду за зубами.

Щоденні ритуали - запорука здорових та красивих зубів

1) Регулярне чищення зубів

Як берегти зуби? Почнемо з самих базових речей – чистити зуби необхідно двічі на день. Так, ця порада може здаватися банальною і очевидною, але не варто нехтувати вечірнім чищенням зубів. Основна маса людей звикла чистити зуби вранці, а ось увечері це люблять робити далеко не всі. За день у роті накопичується достатньо залишків їжі, які необхідно видалити перед сном.

2) Чистіть зуби після їди спеціальною ниткою

В аптеках та спеціальних клініках існує величезний асортимент ниток для чищення зубів різної жорсткості. Носіть зубну нитку завжди з собою і чистіть проміжки між зубами. Головний плюс зубної нитки полягає в тому, що її можна взяти із собою у відрядження та поїздку.

3) Правильно харчуйтесь

Усім з дитинства говорили про те, що велика кількість солодкого шкідлива для здоров'я та сприяє розвитку карієсу. Стоматологи рекомендують скоротити споживання цукерок, солодкого газування та інших продуктів з вмістом цукру до мінімуму. Додайте свій щоденний раціон більше білка, клітковини та продуктів, що містять вітамін D. Не захоплюйтеся кавовими напоями, від них темніє зубна емаль. Стежте за температурою їжі, що вживається: вона не повинна бути занадто холодною і навпаки занадто гарячою.

4) Регулярно відвідуйте зубного

До списку корисних порад для зубів окреме місце займає регулярне відвідування зубного лікаря. У багатьох із раннього віку виникає страх перед походом до стоматолога. Однак, якщо ви стежитимете за станом своїх зубів, вам вдасться уникнути неприємних відчуттів. Відвідувати зубного лікаря рекомендується щонайменше один раз на півроку.

5) Користуйтесь антибактеріальним ополіскувачем

Як зберегти здоров'я зубів? Стоматологи рекомендують полоскати рот спеціальним ополіскувачем після кожного їди. Приємний запах із рота буде приємним бонусом до цього.

6) Частіше міняйте зубну щітку та зубну пасту

Останнім пунктом у списку «що потрібно робити, щоб зуби були красивими» є регулярна зміна зубного приладдя. Змінювати зубну щітку потрібно не рідше ніж раз на 3 місяці. На щетинках накопичуються бактерії, які можуть спричинити різні захворювання ротової порожнини. Зуби дуже швидко звикають до певної пасти і з часом перестають бути чутливими до її корисних властивостей. Вибирайте пасту з високим вмістом фосфору, так ваші зуби будуть міцнішими.

Професійне чищення зубів

У сучасному світі багато клінік надають послуги з професійного чищення та відбілювання зубів. Ця процедура абсолютно безпечна, але робити її рекомендується не частіше ніж 1-2 рази на рік, оскільки існує можливість зіпсувати емаль зубів. Після професійного чищення зубів вам доведеться дотримуватися білої дієти: у вашому раціоні протягом тижня мають бути виключно білі продукти, наприклад, біле м'ясо, яйця, м'який сир, картопля і так далі. Звертайтеся лише до перевірених та спеціалізованих клінік. Не заощаджуйте на стані своїх зубів, адже наслідки можуть бути непоправними.

Після прочитання цієї статті ми точно впевнені в тому, що ви знаєте, як зберегти зуби здоровими і красивими протягом довгих років. Підтримувати здоров'я зубів зовсім не складно, головне – самодисципліна та регулярність усіх дій!

 

Категорії